Zoeken in cursussen

Computertypen voor de jeugd


Computertypen voor de jeugd

Jannie Slot


Een cursus waar je je hele leven plezier van hebt!

Kinderen doen tegenwoordig steeds meer met de computer. Informatie zoeken, met hun vrienden op Facebook en op de middelbare school moeten ze werkstukken vaak getypt inleveren.

Dat gaat niet snel als je met 2 of 3 vingers typt. Superhandig dus als je goed en snel kunt typen. Een basisvaardigheid net zo belangrijk als lezen en schrijven. De ideale leeftijd om met een typecursus te beginnen is in groep 7 of 8 van de basisschool. Ook later is het natuurlijk nog nuttig. Maar kinderen vanaf 9 jaar leren het snel.

Op de cursus, die 20 weken duurt, wordt uw kind, In een klein groepje, opgeleid door een ervaren docent, volgens het tien-vinger-blind systeem. We werken met het programma Typeworld. Neem alvast een kijkje op www.typeworld.nl
Ook wordt er aandacht besteed aan tekstverwerken. Naast de lessen moet er wel dagelijks geoefend worden. Daarvoor is thuis een computer nodig met aansluiting op internet en het programma Word (versie 2010, 2013 of 2016).

Na de laatste les wordt de cursus afgesloten met een erkend type diploma (VSLM). Het percentage geslaagde cursisten is zeer hoog.

De cursus gaat van start bij minimaal 8 leerlingen. Maximaal zitten er 12 leerlingen in de groep.

Rubriek Typen
Locatie Cursuslokaal Kulturhus Haaksbergen
Datum Vanaf donderdag 27 september 2018
Let op, deze cursus is verlopen!